Dögcédula-Dog Tag készítés-beütés

Dögcédula beütés

Eredeti, az USA haderejében használt saválló rozsdamentes acél anyagú dögcédulára dolgozunk eredeti, szintén a hadsereg által használt beütő géppel. A gép a betűket végérvényesen belesajtolja a lemezbe (nem gravírozás!). Szemben a gravírozással ez nem kopik meg.

A dögcédula tulajdonképpen 2db (1pár) lemezből áll, erre történik az adatok beütése, plusz 2db lánc - 1 nagy,ezen van az egyik lemez,egy kicsi,ezen van a másik,és 2db gumigyűrű a lemezekre,hogy ne csörögjenek egymáson (csendesítő gumi).

A dögcédula beütőgép amerikai gyártmány így ékezetek nincsenek  a betűkön. Minden lemezre 5 sor fér és minden sor 16 karakterből állhat maximum (beleértve a szóközöket is).

A komplett dögcédula ára 1500 Ft.

A beütés ára 1000Ft (a szöveg mennyisége nem befolyásolja az árat). Így egy komplett dögcédula ára beütve 2500Ft.

Lehetőség van a dögcédula darabjainak külön-külön megvásárlására is:

-Lánc (kicsi és nagy együtt) 650Ft

-Lemez (2db)                       600Ft

-Csendesítő gumi (2db)        250Ft

Színválaszték: Matt ezüst. Üzletünk csak ezt a színt forgalmazza, tulajdonképpen ez az anyag saját színe. A különböző színezett dögcédulák festve vagy futtatva vannak, ami hamar megkopik, ezzel szemben az általunk forgalmazott matt ezüst évtizedek múlva is változatlan állapotú és színű marad.

Jellemző adatok amik a lemezre kerülhetnek:

1.sor-NÉV

2.sor-SZÜLETÉSI DÁTUM/SZEMÉLYI SZÁM

3.sor-VÉRCSOPORT

4.sor-NEMZETI HOVATARTOZÁS

Más felhasználási területek:

Kutya biléta (ez a dögcédula angol neve is) - ehhez 1db lemez elég .Általában kulcskarikával rögzítjük a kutya nyakörvéhez.Ha a kutya elkóborol ez alapján könnyen értesíthető a gazdi.

Személyes tárgyainkra is rakhatunk egy-egy lemezt, hogy megjelöljük azt. Pl: poggyász,csomag stb...